logopatrai


Η Πάτρα θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη επιλογή για φοιτητική ζωή. Γιατί;
Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ με σχολές για όλα τα γούστα σε μια πυκνοκατοικημένη, παραλιακή αλλά και ιστορική πόλη που βρίσκεται στην μέση της Ελλάδας σχετικά κοντά με την Αθήνα, είναι εύκολα προσβάσιμη με λεωφορείο, καράβι και τρένο, έχει αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, φαγητού και ποτού, είναι γεμάτη με πεζόδρομους και πλατείες, ενώ παράλληλα διαθέτει τεράστια αγορά με άπειρες επιχειρήσεις και τις μεγαλύτερες Ευρωπαικές αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.Αλλά εμάς μας ενδιαφέρει ο καφές.

Οπότε αφήνουμε στην άκρη αξιοθέατα που ενδιαφέρουν τους τουρίστες και αποκαλύπτουμε τις δέκα καλύτερες περιοχές της Πάτρας που μπορεί ο μέσος φοιτητής να απολαύσει το frappe του.

Πλατεία Γεωργίου

Η Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄ είναι η κεντρική πλατεία της Πάτρας με πολλές διαχρονικές και καινούριες καφετέριες περιμετρικά της. Παρόλο που χιλιάδες άτομα περνάνε καθημερινά από την πλατεία, για κάποιο λόγο δεν θεωρείται στέκι για καφέ αλλα περισσότερο σημείο συνάντησης.

map      facebook       foursquare      wikipedia
patras_square

Πλατεία Υψηλών Αλωνιών

Τα Υψηλά Αλώνια ή Ψηλαλώνια, είναι περιοχή της Πάτρας στο κέντρο της πόλης η οποία διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες πλατείες στην Ελλάδα. Αποτελεί το επίκεντρο αρκετών εκδηλώσεων και είναι ιδανικός χώρος για βόλτα με το σκύλο ή περίπατο. Η πλατεία είναι γεμάτη με καφετέριες οι οποίες είναι ιδανικές και για βραδινό ποτάκι.

map      facebook    foursquare    wikipedia
psila_alwnia

Πλατεία Αγίας Σοφίας

Η πλατεία της Αγίας Σοφίας αποτελεί, λόγω των γραμμών του αστικού για το Πανεπιστήμιο, μία από τις κατεξοχήν φοιτητικές περιοχές της πόλης. Οι καφετέριες δίπλα από την εκκλησία και στα γύρω δρομάκια που έχουν πεζοδρομηθεί δείχνουν πως υπάρχουν στέκια ακόμα και έξω από το κέντρο.

map      facebook    foursquare     wikipedia
agia_sofia

Οδός Γεροκωστοπούλου

Πεζόδρομος στο κέντρο της Πάτρας που χωρίζεται σε πάνω και κάτω μέρος διαπερνώντας την πλατεία Γεωργίου. Το ξεχωριστό της σημείο είναι τα σκαλιά στο βόρειο μέρος όπου θα βρεις καφετέριες με πιστό κοινό και χαλαρή διάθεση. Χαμηλά οι καφετέριες αλλάζουν στυλ καθώς η οδός εννώνεται με την Ρήγα Φεραίου.

map      facebook    foursquare
gerokwstopoulou

Θεατράκι στην Μαρίνα

Η μαρίνα της Πάτρας έχει μήκος αρκετά χιλιόμετρα και είναι ιδανική για δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ποδήλατο ή μια βόλτα με τον σκύλο. Στην περιοχή θα βρεις αρκετές καφετέριες όλες με όμορφη θέα και καλή μουσική γύρω από ένα μικρό θέατρο το οποίο ακόμα φιλοξενεί παραστάσεις ή συναυλίες.

map      facebook    foursquare
theatraki

Οδός Αγίου Νικολάου

Οδός που από την μέση και κάτω γίνεται πεζόδρομος και είναι σήμα κατατεθέν της Πάτρας. Το βόρειο μέρος της οδού καταλήγει στα περίφημα σκαλιά της Νικολάου ενώ το νότιο οδηγεί στον μόλο της Πάτρας. Ιδανικό σημείο για ένα γρήγορο καφεδάκι μετά από βόλτα στα αμέτρητα καταστήματα της περιοχής.

map      facebook    foursquare
nikolaou

Οδός Παντανάσση

Είναι εδώ και λίγα χρόνια πεζόδρομος και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πάτρας με διάσπαρτες καφετέριες σε όλο το μήκος της. Στο κάτω μέρος της διασταυρώνεται με τον πεζόδρομο της Ρήγας Φεραίου δημιουργώντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας για καφέ.

map      facebook    foursquare
pantanassis

Τριών Ναυάρχων

Ιστορικός πεζόδρομος και σημείο αναφοράς για πολλές γενιές φοιτητών στην Πάτρα που σε οδηγεί από την Ακτή Δυμαίων και τον φάρο στα ψηλά Αλώνια. Πολύ όμορφο μέρος για περίπατο αλλά δυστυχώς οι καφετέριες εκεί με τα χρόνια λιγοστεύουν.

map      facebook    foursquare
triwn_nauarxwn

Οδός Ρήγα Φεραίου

Ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Πάτρας γεμάτος με αμέτρητα μαγαζιά και καφετέριες για όλα τα γούστα. Ο μόνος λόγος να μην πας για καφέ στην Φεραίου είναι η δυσκολία να βρεις τραπέζι και η βαβούρα καθώς είναι καθήκον των Πατρινών να περάσουν έστω μια φορά την μέρας από εκεί.

map      facebook    foursquare
feraiou

Πλατεία Όλγας

Ιστορική πλατεία κεντρικά της πόλης που τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να βρει την χαμένη της αίγλη και ανοίγουν συνεχώς καινούριες καφετέριες. Περιοχή που εκτιμά και τον αθλητισμό καθώς σχεδόν όλες οι καφετέριες περιμετρικά της πλατείας έχουν τηλεόραση.

map      facebook    foursquare    wikipedia
olgaslogo

cafepatras.gr

Περιοχές | Ασχολίες | ΑπορίεςΞεχάσαμε κάτι;
Αν δεν βρίσκεις την καφετέρια που ψάχνεις και επιθυμείς
να την προσθέσουμε συμπλήρωσε την φόρμα καφετεριών!


Κατασκευή - Συντήρηση
Copyright ©


at